Blog > Recruitment

Recruiting CEO’s

Recruiting CEO’s

In de onregelmatig verschijnende serie recruitment prevention vandaag Recruiting CEO’s.

Goede CEO’s zijn moeilijk te vinden. Gelukkig neemt de uitwisseling tussen onderwijs en bedrijfsleven toe, wat recent heeft geresulteerd in een stagiaire voor Sollicity: Roos Noa Goossens. Het Montessori College, haar school, stelt leerlingen in de gelegenheid drie dagen stage te lopen. Roos koos voor Sollicity. Om maximaal van haar inzet te profiteren hebben we haar ingezet als added CEO. Ik kan het iedereen aanraden. Vorige week woensdag ging ze van start.

Opdracht

Tip! Geef een added CEO een duidelijke opdracht mee als je optimaal van de toegevoegde capaciteit wilt profiteren.
Roos kreeg de opdracht om te zorgen voor optimalisatie van:

 • mensen
 • klanten
 • proces
 • publiek
 • netwerk
 • product

De resultaten:

 

 • Roos’ aanstelling resulteerde direct in een significant verbeterde houding jegens het management, een houding die aanhield gedurende haar gehele aanstelling.
 • Roos heeft de CEO bijgestaan bij tariefonderhandelingen met een partner, met, niet in de laatste plaats door haar kalmerende invloed, overeenstemming tot resultaat.
 • Roos heeft het volledige papieren archief van de ‘added to’ CEO georganiseerd, ze heeft voor elk papier dat op een beslissing wachtte, een deel ervan al jaren, een beslissing verzorgd.
 • Roos heeft met de aankondiging van haar added CEO-schap meer positieve publiciteit voor haar tijdelijke werkgever vergaard dan de zittende CEO in de afgelopen tien jaar.
 • Roos heeft bij een netwerkbijeenkomst van Briskr een praktijkdemonstratie effectief netwerken gegeven.
 • Roos heeft een studiekeuzeportaal gerealiseerd voor het Montessori college, waarmee ze een optimale toekomst van haar medeleerlingen dichterbij heeft gebracht.

Extra

Omdat added CEO’s vaak iets extra’s doen, iets speciaals, heeft Roos de tijd die ze over had besteed aan het van de ondergang redden van een boek waar de ‘supported CEO’ eigenlijk niet zonder kan. Iets waar hij onuitsprekelijk dankbaar voor is.

Conclusie

Uitwisselingen tussen onderwijs en bedrijfsleven juich ik van harte toe. Waar praktijkgeschoolden al langer van werkgevers de kans kregen onbetaald mee te werken krijgen theoriegeschoolden deze kans nu ook.
Als je deze leerlingen serieus aan het werk zet in de praktijk, kunnen ze je veel opleveren. Het mag zomaar en het kost niets. Geen salaris. Geen wervingskosten. Niets. Als ik uitga van 5 added CEO stages tegen een uitgespaard tarief van €500,– per uur dan levert deze uitwisseling ons €60.000,– euro op.

Maar je moet jong talent natuurlijk wel op tijd aan je weten te binden. Ik heb vanaf 2003 actief geïnvesteerd in added CEO stagiaires door vijf dochters te verwekken. Als de andere vier ook kiezen voor een stage bij Sollicity dan is het dus kassa.

En natuurlijk is dit geld niet het belangrijkste.
Het belangrijkste is de herinnering aan de mooiste drie werkdagen uit mijn werkzame leven.

En ik weet nu wat er allemaal mogelijk is als ik net iets beter mijn best doe.
Aanrader dus, die stages.

 

Bron: Dirk Goossens

Dit werk valt onder Creative Commons.

Creative Commons-Licentie