Blog > Human Resources

Zet in op werkgeluk bij verminderd functioneren

Zet in op werkgeluk bij verminderd functioneren

Veel mensen werken vanuit hun vaardigheden, wat ze goed kunnen en geleerd hebben door training en oefening. Lang niet alle medewerkers zijn zich bewust van hun kwaliteiten wat tot frustratie en uiteindelijk burn-outklachen kan leiden. Hoe buig je dit om? Bedrijfsmaatschappelijk werk adviseur Tineke den Haan legt uit wat HR kan doen of adviseren om geluk op de werkvloer te vergroten

Casus

‘Ik dacht echt dat ik het in deze nieuwe baan naar mijn zin zou hebben’, verzucht Hugo. Hij is sinds een paar weken ziek thuis met burn-outklachten. ‘Ik slaap slecht en voel me doodmoe. Ik kan me nergens op concentreren want mijn hersenen malen maar door.’ Hugo heeft sinds een jaar een andere functie. Hij merkt dat deze hem minder voldoening geeft dan hij had verwacht. Er blijkt toch niet zoveel uitdaging in te zitten. ‘Ik haal er geen energie uit en kom moe thuis.’ Zijn leidinggevende is hiervan nog niet op de hoogte. Hugo spreekt haar niet zo vaak en mist eerlijk gezegd haar ondersteuning en betrokkenheid. ‘Ik voel me gefrustreerd en ongelukkig. Hoe kom ik hier uit?’

Vaardigheden versus kwaliteiten

Veel mensen werken vanuit hun vaardigheden, wat ze goed kunnen en geleerd hebben door training en oefening. Uit vele studies blijkt dat medewerkers zich vaak niet bewust zijn van hun kwaliteiten. Vanuit de positieve psychologie, een snelgroeiende wetenschappelijk stroming als aanvulling op de reguliere psychologie, staan de kwaliteiten centraal. Als je werkt vanuit zwaktes zal je dat vaak uitputten. Zwaktes gaan hand in hand met slechte prestaties, weerstand en frustraties. Het is een misverstand om te denken dat als je je zwaktes overwint en verbetert, je als vanzelf meer werkplezier ontwikkelt.

 

Lees verder

Bron | https://www.xperthractueel.nl